Friday, April 23, 2010

Mario Vattene (oprotten)


Inter had net met 3-1 van Barça gewonnen, maar Mario Balotelli's gezicht stond op onweer. Het onbegrepen wonderkind smeet na afloop zijn shirt nerazzurro op de grond. Hij gebaarde naar de tifosi dat ze zijn kont konden kussen en stak een bestraffend vingertje op naar al die fans die hem hadden uitgefloten of uitgescholden tijdens zijn invalbeurt. Figlio di p*tt*na zus en zo en daarna beende hij de spelerstunnel in.

Daar stond Zlatan Ibrahimovic toch vreemd op te kijken toen voormalig ploeggenoot Marco Materazzi opeens naar de strot van Balotelli vloog, omdat op het onteren van het heilige shirt van Inter nu eenmaal sancties staan.

Het blijft gissen wat er in de catacomben precies is gebeurd, maar volgens ooggetuige Ibrahimovic ging de lijfstraf van Materazzi veel te ver: 'Het leek wel of hij Balotelli wilde vermoorden. Als hij dat bij mij had gedaan, had ik hem met twee vuistslagen tegen de grond gemept'.

Ik haalde me de afgelopen dagen allerlei knokscènes voor de geest, zoals uit de wat sjofele Bud Spencer-films, met Materazzi in de rol van Carlo Pedersoli (niet die blonde, maar die dikke Italiaan met die baard) die de ongehoorzame adolescent alle hoeken van de spelerstunnel laat zien.

In de kleedkamer schijnt een pisnijdige Chivu daarna zijn schoenen naar het hoofd van Balotelli te hebben geslingerd, ook Lucio stond te raaskallen en Milito trok wit weg van woede. Niet zozeer vanwege dat gedoe met het shirt, maar omdat Balotelli had staan lanterfanten terwijl de rest van het collectief uitgeblust in de kleedkamer zat.

Plots werd er door Sky naar de parkeergarage van San Siro gezapt, waar we de 19-jarige zondebok zomaar achter het stuur van zijn fonkelnieuwe, matzwarte Audi R8 zagen zitten, gegijzeld door beledigde supporters die Mario pas wensten te ontzetten na bemiddeling van voorzitter Moratti. Daarna stoof Balotelli als een bevrijd man het stadion uit.

Het bizarre akkefietje drukte de feeststemming dinsdag behoorlijk. En alhoewel ploeggenoten hun tengels horen thuis te houden, was het niet het eerste incident waarbij Balotelli betrokken was. Aan een groot ego geen gebrek.

Italiës grootste voetbaltalent sinds Roberto Baggio beledigde reeds menig tegenstander (stak onder meer zijn tong uit naar Cristiano Ronaldo), ruziede met coach José Mourinho en haalde zich onlangs de furie van de eigen aanhang op de hals door tijdens een satirisch tv-programma voor de grap het shirt van AC Milan aan te trekken. Onvergeeflijk natuurlijk, in Milaan.

Balotelli wordt in Italië inmiddels vergeleken met beroemde rebellen als Gascoigne, Cantona en Cassano en racisme geldt slechts voor een klein deel van de natie als verzachtende omstandigheid voor zijn opstandige gedrag. Inter beraadt zich binnenkort over de toekomst. Een breuk tussen club en talent lijkt aanstaande. Eerst maar eens de finale van de Champions League halen. Die kans lijkt groter dan dat de demonen zich zomaar uit het puberhoofd van Super Mario laten verdrijven

1 comment:

Unknown said...

Mooi stuk, welke door meerdere mensen werd gewaardeerd heb ik begrepen.

Overigens las ik dit vandaag op Gazzetta:

Balotelli "is here because Stankovic asked me if he could come even though he's suspended. I told him: 'if I bring you when you can't play, then I'll bring everyone.' And that's what I did." Therefore Balotelli may well be on the bench, or at least he may be competing for a place on the bench with Arnautovic, Mariga and Quaresma.