Friday, July 06, 2007

Franse zomerhit over EPO

Het is zo kort voor de start van le Tour vooral doping waar het om draait. In de kolommen in de krant, debatten op televisie en tijdens hoorzittingen van het een of andere doping-tribunaal waar dan ook in Europa. Wie tekent er wel of niet de anti-dopeverklaring van de UCI, wie verschijnt er morgen wél of niet aan de start van La Grande Boucle in Londen? Piepoli en Mazzoleni in ieder geval niet. Petacchi...si, non, si - NON! - toch zeker nu de Italiaanse sprinter recentelijk net iets teveel toefjes van zijn astma-inhaler heeft opgesnoven. Dom, dom, dom en een typisch gevalletje van eigen schuld dikke bult. Ik had van de niet al te snuggere spurter amper anders verwacht. Gelukkig heeft AleJet genoeg andere tijdsbestedingen. Tussen het voeren van zijn papegaaien, krokodillen en duizendenéén honden en katten door (Petacchi is een enorme dierenvriend), kan hij de komende maand lekker op het strand van Lido di Camaiore gaan liggen. De bovenbast een beetje bijbruinen, met echtgenote Anna-Chiara op een strandbedje ernaast. En laat het zweten in de Tour nu maar lekker aan anderen over.

Dat het stimulerende goedje dezer dagen ook wel eens voor een vrolijke noot zorgt, blijkt wel. De Franse popband Laplage bezingt deze zomer - jawel - EPO in een poging een geweldige hit te scoren. Het opzwepende nummer dat als titel ‘Epo, te quiero’ voert, verwijst uiteraard naar Operacion Puerto, het dopingschandaal rond de Spaanse gynaecoloog Eufemiano Fuentes. Het liedje verhaalt over een wielrenner die de Tour wil winnen zonder zich al teveel in te spannen. In de videoclip zien we daarom een coureur alleen op kop, terwijl een groepje volgers hem op de hielen zit. Terwijl de wielrenner met schijnbaar gemak pedalleert, zingt hij: ‘Oh EPO ik hou zo van jou, dankzij jou zal ik de nummer één zijn’.

Het is niet voor het eerst dat het Franse muzikale duo over sport en aanverwante onderwerpen zingt. Vorig jaar scoorde het bandje al een hit met het nummer ‘Coupe de boule’, over de kopstoot die Zinedine Zidane tijdens de WK-finale uitdeelde aan de Italiaan Marco Materazzi. Van die single werden binnen een paar weken liefst 450.000 exemplaren verkocht. Wie weet waar het EPO-hitje deze zomer toe in staat is? Platenmaatschappijen in Italie, Spanje en Duitsland hebben al interesse getoond om de single in vertaalde versie in eigen land op de markt te brengen.

De video-clip van het nummer 'Epo, te quiero' is te bekijken via de onderstaande link: http://www.youtube.com/watch?v=fiCH64c6KSw

1 comment:

Arnold en Mara said...

leuke clip