Thursday, January 10, 2008

Totti stripfiguur

Francesco Totti viel tijdens zijn carriere al heel wat eer te beurt. Zo werd hij vorig seizoen Europees topscorer en won de Gouden Schoen, Totti werd al eens uitgeroepen tot beste speler in de Serie A, won scudetti en Italiaanse bekers met zijn club AS Roma en 'er Pupone' mag zich sinds de zomer van 2006 wereldkampioen voetbal noemen. Lang niet gek. Ook buiten de lijnen is de geboren Romein succesvol. Zo verdient de spelmaker een Godsvermogen aan zijn 'Raccolte di Barzelette su Totti', een door hemzelf uitgebrachte serie boekjes met flauwe mopjes over de aanvoerder zelf. Beetje flauwe humor, op z'n Max Tailleur maar toch: prima vorm van zelfspot en een slimme zet van de voetballer die in Italië lange tijd als ongelooflijke domoor werd afgeschilderd. Nog beter: de opbrengst gaat voor een groot deel naar Unicef voor welke organisatie hij als ambassadeur werkt.

Ach, geld is voor Totti natuurlijk ook helemaal geen issue. De captain krijgt elk seizoen van Rosella Sensi zo'n 4,5 miljoen op zijn bankrekening bijgeschreven en voor elke nieuwe commercial van Vodafone wordt hij ook vorstelijk betaald. De spotjes met Totti en Rino Gattuso in de hoofdrol zijn vermakelijk, dat moet gezegd, en in Italië razend-populair. Vanwege cultheld Gattuso, maar net zozeer vanwege het Romeinse straatschoffie Totti, die overigens grootse moeite heeft met het uitspreken van de slagzin: Life is Now.

Tot slot gaat het Totti privé voor de wind want met Ilary Blasi als echtgenote en moeder van zijn twee kinderen (zoon Cristian en dochter Chanel) heeft de fantasista ook nog eens een van de meest begeerde dames van Italië te pakken. Het kan niet op. Dat dachten de tekenaars van de Italiaanse Donald Duck blijkbaar ook. Die vonden dat het daarom tijd werd om Totti in stripvorm te presenteren. Zodoende maakt de nummer tien binnenkort zijn debuut als Papertotti in 'Donald Duck en het geheim van de cucchiaio'. Cucchiaio betekent stift of lobje in het Italiaans en is een handelsmerk van Totti, die op die manier ooit Edwin van der Sar verschalkte tijdens de penaltyreeks van Euro 2000. Remember? Halve finale EK, Nederland-Italië in de Amsterdam Arena. Oranje bleef maar pingels missen terwijl Totti op z'n Panenka's de bal over de doelman van Oranje tilde, die met stomheid was geslagen. Wij, fans op de tribune, overigens ook. In de strip is Totti trouwens even virtuoos met de bal als in het echte leven, maar de cartoonheld Totti is lang niet zo handig met het nemen van penalty's. Papertotti heet niet voor niets Papertotti. Daarin is het woord papera verwerkt, wat blunder betekent. In de cartoon neemt Papertotti het op tegen de vijanden van Rockerduck en komt het uiteindelijk ook op het nemen van penalty's aan. De liefhebbers moeten het maar gaan lezen. De strip ligt vanaf 16 januari in de Italiaanse kiosken.


2 comments:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.