Wednesday, March 28, 2007

Trailer Mano de D10s

Ook in Italië kunnen ze maar geen genoeg krijgen van Maradona. Nog bijna wekelijks verschijnen er verhalen over Pluisje in de verschillende kranten of wordt in Napels de zoveelste muurschildering onthuld, ere-prijs uitgereikt of straat vernoemd naar de legendarische oud-speler van Napoli. Als trouwe lezer van de Gazzetta dello Sport kon je eerder dit jaar een tiendelige documentaireserie bij elkaar sparen over de Argentijn en alsof dat niet genoeg was draait vanaf morgen 'Maradona, la mano de D10s' in de Italiaanse cinema's. De film van regisseur Marco Risi vertelt het levensverhaal van Diego Armando Maradona, van zijn vroegste jeugd in de sloppenwijken van Buenos Aires tot de jaren in Napels. Hoogtepunten en tragische gebeurtenissen wisselen elkaar af. De film gaat over succes op het veld, losbandige feesten, slechte vrienden, buitenechtelijke affaires en een cocaïneverslaving. Bovenal gaat de film over de mens én de voetballer waar de wereld verliefd op werd. Risi: 'Ik heb geen schandaalfilm over Maradona willen maken. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in zijn karakter. Hij is een unieke figuur binnen het voetbal en een kwetsbare figuur daarbuiten'.

De rol van Maradona wordt vertolkt door de Italiaanse acteur Marco Leonardi. De opnames vonden deels plaats in Buenos Aires, deels in Napels. Voor de wedstrijdbeelden raadpleegde Risi de archieven van de Rai. Julietta Diaz speelt Maradona's ex-vrouw Claudia Villafane. De oud-speler zelf is bij de opnames nauwelijks betrokken geweest. Maradona en regisseur Risi ontmoetten elkaar in het verleden één keer. Dat gebeurde in 2005 in Cesenatico, de geboorteplaats van de in 2004 aan een overdosis overleden Marco Pantani met wie Maradona goed bevriend was. Risi: 'Nadat we het zes uur lang over van alles en nog wat hadden gehad, zei het aan het einde van dat gesprek: 'Het enige dat me interesseert is dat Claudia ermee akkoord gaat'. Maradona's ex-vrouw bekeek de film een paar maanden geleden. Ze sprak haar veto uit over een paar scenes, maar was voor het overige content met het eind-resultaat. Risi: 'Ook al komen in de film scenes voor die voor haar en haar dochters schokkend en confronterend zijn. Vooral dochter Dalma was bezorgd hoe we haar vader's verslaving aan de cocaïne in beeld zouden brengen'.

'Maradona, la mano de D10s' is geproduceerd door Rai Cinema in samenwerking met 01 Distribution en draait vanaf morgen in 130 Italiaanse cinema's'.

No comments: